Winlink VARA v4.x Virus varsel

Fra og med 30. juni 2020 skulle alle Winlink RMS bytte til ny VARA versjon 4.x. Versjon 4.x er ikke bakoverkompatibel med tidligere versjon 3.x, som innebærer at hvis du fortsatt ønsker å bruke VARA så må også du laste ned og installere den nye versjonen fra https://rosmodem.wordpress.com/.

Men, desverre viste det seg at vi fikk VIRUS ALERT både på LA1J RMS og på egen PC da vi forsøkte å installere den nye versjonen. Heldigvis var dette noe som kalles "false positive", så løsningen er å deaktivere anti virus programmer under nedlasting, utpakking og installasjon av Vara. Da fungerer ting som det skal.

LA1J RMS er nå aktiv med Vara v4.0.1.

Oppdatering 1.7:

Ble anmodet av EA5HVK / Jose om å sende inn zip-filen til Microsoft Windows Defender teamet for analyse igår kveld, noe som ble gjort. Dette var v4.0.2 som nå er siste versjon. Microsoft teamet fant ingen feil selv om Defender anga virus eller malware. Siste oppdatering idag av virusdefinisjoner på Microsoft Defender har tydeligvis korrigert problemet, da filen nå kan lastes ned, pakkes ut, og installeres uten problem.

Så tipset er, bruker du Microsoft Windows Defender, oppdater denne jevnlig.

X

Right Click

No right click